top of page

Κορονοϊός - Διατροφή

Πολλοί άνθρωποι τώρα έχουν περιοριστεί, είτε νοσούν, είτε για προληπτικούς λόγους για τη μείωση του κινδύνου εξάπλωσης του ιού.

Η υπηρεσία ONLINE ΔΙΑΤΡΟΦΗ είναι διαθέσιμη.





Τι μπορούμε να καταναλώνουμε κατά τη διάρκεια του περιορισμού, είτε έχει διάρκεια 1 βδομάδα ή/και περισσότερο;



* Η πρώτη συμβουλή είναι να καταναλώνουμε τροφές, οι οποίες ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Όσο καλύτερο ανοσοποιητικό σύστημα έχουμε, τόσο πιο εφικτό είναι να αμυνθεί ο οργανισμός κατά τον ιό, τόσο για την πρόληψη όσο και για την αντιμετώπιση του.



10 ΤΡΟΦΕΣ ΓΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ:


-γιαούρτι

-μαύρη σοκολάτα

-σκόρδο

-τσάι

-βρώμη

-καρότο

-μανιτάρια

-λαχανάκια Βρυξελλών

-κοτόσουπα

-φρούτα




* Στη συνέχεια, συστήνεται να καταναλώνουμε ζεστά ροφήματα (εφόσον αναφέρεται ότι δεν επιβιώνει σε υψηλές θερμοκρασίες), όπως τσάι, βότανα, σούπες.


* Η επαρκής ενυδάτωση είναι πολύ σημαντική. Μην αφήνετε τον οργανισμό να σας προκαλεί το αίσθημα της δίψας. Πίνετε νερό (και άλλα υγρά) πολύ συχνά. Ο ιός προσβάλλει τον λαιμό και προκαλεί ξηρό βήχα, οπότε η επαρκής ενυδάτωση μπορεί να περιορίσει τα συμπτώματα.


* Επίσης, συστήνεται η αποφυγή κατανάλωσης ωμού ή μερικώς ψημένου κρέατος ή ψαριών.


* Βιταμίνη C :

Συστήνεται πολλές φορές ως συμπλήρωμα για την αντιμετώπιση ιώσεων. Οι υπερβολικές ποσότητες δεν χρειάζονται, όλα με μέτρο!




*** Τίποτα από τα πιο πάνω δεν επιβεβαιώνει ότι ένας υγιής άνθρωπος δεν θα προσβληθεί από τον ιό ή θα θεραπεύσει κάποιον, ο οποίος ήδη νοσεί.



Αν διατηρήσουμε όμως ένα υγιεινό διατροφικό πλάνο, είναι πιθανότερο να έχουμε καλύτερη έκβαση και στην πρόληψη και στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων του ιού.



ΟΠΟΤΕ:


* Φτιάξτε σπιτικά φαγητά, όπου θα μπορείτε να περιορίσετε την πιθανότητα να προσβληθείτε από τον ιό ή να τον μεταδώσετε σε άλλους.


* Επιλέξτε ροφήματα και φαγητά που ετοιμάζονται - σερβίρονται σε υψηλές θερμοκρασίες.


* Αποφύγετε το τσιμπολόγημα και την τηλεόραση επειδή απλά είστε σπίτι και αξιολογήστε τον χρόνο σας δημιουργικά.


* Ζωγραφίστε, διαβάστε βιβλία, κάντε ασκήσεις γυμναστικής και ενθαρρύνετε και τα παιδιά σας να κινούνται. Μην αφήσετε τα παιδιά όλη μέρα με τα tablet, βοηθήστε τα στα μαθήματα και σε αυτά που έχουν αδυναμίες, κάντε ασκήσεις, παίξτε οικογενειακά παιχνίδια, μαγειρέψτε, αλλάξτε τη διαρρύθμιση των δωματίων κ.α.




ΟΛΑ ΜΕ ΜΕΤΡΟ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΑΝΙΚΟ!!!




Η υπηρεσία ONLINE ΔΙΑΤΡΟΦΗ είναι διαθέσιμη.



bottom of page