top of page

Super Bowls!

# 3: Chicken-bowl



ΥΛΙΚΑ:

o Κοτόπουλο στήθος

o Κουρκουμάς

o Καστανό ή άγριο ρύζι

o Παντζάρι

o Κόκκινη πιπεριά

o Κίτρινη πιπεριά

o Κουνουπίδι

o Καρότο

o Αγγούρι

o Μανιτάρι


Εκτέλεση:

· Μαρινάρουμε 120γρ κοτόπουλο σε κύβους με 2 κουταλιές χυμό λεμονιού, 2 κουταλιές ελαιόλαδο, λίγο σκόρδο, αλάτι, 1 κ/κι κουρκουμά και τοποθετούμε στο ψυγείο για 20-30 λεπτά.

· Βράζουμε 100γρ καστανό ρύζι ή άγριο ρύζι ή κινόα ή γλυκοπατάτα και παράλληλα βράζουμε και 90γρ παντζάρι. Βγάζουμε το κοτόπουλο από την μαρινάδα και το ψήνουμε κατά προτίμηση στον ατμό.

· Ψιλοκόβουμε τις πιπεριές, 100γρ κουνουπίδι, 70γρ καρότο, 1 αγγούρι, 60γρ φέτες μανιταριών και τα βάζουμε στο bowl. Προσθέτουμε 1-2 κουταλιές ξύδι ή μηλόξυδο, 1 κουταλιά ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε λίγο. Προσθέτουμε και το ψημένο ρύζι, το παντζάρι, το κοτόπουλο και ρίχνουμε το dressing στο super bowl.


Dressing:

Σε ένα δοχείο βάζουμε 50γρ γιαούρτι χαμηλό σε λιπαρά, 50γρ κατσικίσιο τυρί, αλάτι, πιπέρι, λίγο θυμάρι και χτυπάμε με ένα μιξεράκι. Αν δεν θα το χρησιμοποιήσουμε αμέσως το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να το χρειαστούμε.



* More super bowls and dressings are coming... Booklets are now available at the office!


Αποφύγετε να κάνετε συνέχεια τα ίδια bowls χρησιμοποιώντας τα ίδια υλικά!! Δοκιμάστε νέους συνδυασμούς και πιθανόν να σας εκπλήξουν ευχάριστα!! Δοκιμάστε να εντάξετε διάφορα φρούτα, σπόρους, ξηρούς καρπούς, γιαούρτι, ταχίνι, μέλι, cottage cheese... Οι επιλογές είναι αμέτρητες!!!Δοκιμάστε να φτιάξετε dressings π.χ. γιαούρτι, μέλι, και ταχίνι ή μέλι με μουστάρδα αντί να αγοράσετε έτοιμο honey-mustard sauce!! Περισσότερα dressings στο www.c-dietitian.com.



bottom of page