top of page

Super Bowls!

Συνταγές για SUPER BOWLS που σας δίνουν την ώθηση να ενεργοποιήσετε τη φαντασία σας σε ένα πλήρες γεύμα!!




# 1: Couscous-bowl


Έχεις ξαναδοκιμάσει κους κους ?? Αν όχι, ήρθε η ώρα.. Αν πάλι δεν είσαι και πολύ fan μπορείς να το αντικαταστήσεις με κινόα ή ρύζι ή γλυκοπατάτα ή noodles ή ό,τι άλλο σου αρέσει!!



Υλικά:


o Παντζάρι

o Γλυκοπατάτα

o Μπρόκολο

o Κους κους

o Ρεβίθια

o Αβοκάντο

o Μήλο

o Lime


Εκτέλεση:

· Βράζουμε 50γρ παντζάρι, 100γρ γλυκοπατάτα και 100γρ μπρόκολο σε νερό με 1κ/κι ζωμό λαχανικών και όταν ψηθούν, ρίχνουμε 90γρ από το ζωμό που δημιουργήθηκε σε 75γρ κους κους για να ψηθεί και αυτό.

· Βράζουμε 70γρ ρεβίθια (ή στραγγισμένα καλά από κονσέρβα).

· Βάζουμε στο super bowl τα ψημένα λαχανικά, το κους κους, τα ρεβίθια, ¼ αβοκάντο σε φέτες, 1 μήλο σε φέτες και λίγο lime.



Dressing:

Σε ένα δοχείο βάζουμε 50γρ ταχίνι, 2 κουταλιές χυμό λεμονιού, 1 κουταλιά σησαμέλαιο, 1 κουταλιά μέλι, 80γρ γιαούρτι χαμηλό σε λιπαρά, το ζωμό που απέμεινε από τα λαχανικά, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε το dressing στο super bowl και προσθέτουμε λίγο μαιντανό στο τέλος.



* More super bowls and dressings are coming... Booklets are now available at the office!




Αποφύγετε να κάνετε συνέχεια τα ίδια bowls χρησιμοποιώντας τα ίδια υλικά!! Δοκιμάστε νέους συνδυασμούς και πιθανόν να σας εκπλήξουν ευχάριστα!! Δοκιμάστε να εντάξετε διάφορα φρούτα, σπόρους, ξηρούς καρπούς, γιαούρτι, ταχίνι, μέλι, cottage cheese... Οι επιλογές είναι αμέτρητες!!!Δοκιμάστε να φτιάξετε dressings π.χ. γιαούρτι, μέλι, και ταχίνι ή μέλι με μουστάρδα αντί να αγοράσετε έτοιμο honey-mustard sauce!! Περισσότερα dressings στο www.c-dietitian.com.




bottom of page